Aktuality

Na návšteve v kaplnke Župného domu

obed
poradna

Na pozvanie konateľov spoločnosti H. K. Gastro Petra Šimona a Štefana Horniaka sa 8. decembra 2015 v renovovaných priestoroch Župného domu konalo stretnutie s poslancami Mestského zastupiteľstva, pri príležitosti slávnostného otvorenia rozšírenej prevádzky, ktorá je súčasťou pizzerie.

Dňa 26. februára 2015 poslanci schválili prenájom nebytových priestorov v Župnom dome, časť bývalej kaplnky s prislúchajúcimi miestnosťami, pre potreby rozšírenia existujúcich priestorov reštaurácie o miestnosť na súkromné spoločenské akcie, narodeninové oslavy, stretávky a iné slávnostné príležitosti.

Keďže si tieto priestory vyžadovali rozsiahlu rekonštrukciu pod dohľadom pamiatkového úradu (vykurovanie, rozvody elektrickej siete, vody, interiérové a exteriérové sanačné práce, rekonštrukcie okien, vybudovanie obkladu, dlažieb a množstvo povolení), do ktorej mala spoločnosť investovať svoj vlastný kapitál bez nároku na preplatenie vynaložených nákladov, požiadala Mesto, ako vlastníka budovy o schválenie dlhodobého prenájmu (10 rokov) za zvýhodnenú cenu 15 €/m².

Vzhľadom k náročným požiadavkám pamiatkárov, spoločnosť H. K. Gastro investovala do tejto rekonštrukcie zatiaľ cca. 60 000 €. V súčasnosti je pôvodná kaplnka Župného domu pripravená k užívaniu svojich vynovených priestorov a v blízkej budúcnosti je v záujme investorov rozšíriť svoju prevádzku o vonkajšiu terasu (zadná časť dvora), prípadne o časť vrchného poschodia domu, rovnako na vlastné náklady.

Počas slávnostného otvorenia sa spolumajitelia reštaurácie srdečne poďakovali za ústretovosť vedeniu Mesta a Mestskému zastupiteľstvu, pričom zo strany prítomných poslancov zazneli rovnako prejavy vďačnosti za veľkú pomoc pri zhodnocovaní mestského majetku.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button